Friday, 12 October 2012

KENAPA HARI SELASA JE PENAT ??

ASSALAMUALAIKUM

Hehe .. hari ini saya nak berceritalah sedikit sebanyak kehidupan baru di tempat yang baru . Tapi nak fokus kepada hari Selasa . Hari selasa merupakan salah satu hari yang amatlah penat !!
Ini penat bukan sebarang penat . Ini penat tidak berbaloi !

  PENAT MENUNGGU KELAS PETANG !

Hah . kalu da saya taip pun guna fon yang besar . Memang nampaklah kepenatannya . Hehe . Tunggu itu saya tidak kisah sebab seronok apa tunggu-tunggu kelas . bila sampai je bilik kuliah .



'Weyh , kelas batal la .. '

Seronok taw ! Tapi kadang-kadang kesian dekat kawan-kawan yang dari pukul 8pg tunggu kelas petang . Tahu-tahu . batal .
Bukan kesian apa . Kesian tengok mereka tetidur dalam bas .
Tak percaya ? Hah , saya cakap berbukti ye .

*hah . ini buktinya .. hehe *empunya diri tak tahu ini ..

Tapi mamat ini memang tersangat lah sibuk maka tidak hairan lah kalau dia tidur dalam bas walaupun penat menunggu kelas yang last minute .. Batal ~

Walaubagaimanapun , saya amat sayang dengan subjek tersebut kerana sebab pembatalan kelas . Saya dapat balik awal . Tak payah nak tunggu bas sampai magrib!

*saranghae PD <3 <3 <3!! *hehe
Oke . Last but not least , tak lama lagi cuti raya haji . Dan buat pertama kali lah saya pulang ke Johor ! Excited amat , > < !

*see see * my ticket bus !!


Setakat itu sahaja untuk hari ini . Wassalam :)

Monday, 8 October 2012

BURGER BAKAR KAJANG !

ASSALAMUALAIKUM :)
Alhamdulillah , hari ini rezeki murah . Ada orang belanja makan ! Yeah ! Terima kasih Acu ye [ nak link kan dgn blog dia tapi tak tahulah ]

Dah sebulan saya menjadi pelajar UKM , tapi baru dua kali keluar dari kawasan ini . haha . Pertama kali semalam . Pergi melawat Mak Tam . Beliau baru bersalin . Anak kembar !! Perempuan !!
Comei-comei ( > < ) !!


*comei kan ?? *gambar memang di sengajakan  senget macamnie .
nak sakit kan kepala kalian ! hehe*

Yang kedua pula , dgn Acu lah , kawan satu kolej , satu fakulti !
Kami makan dekat kawasan dekat-dekat dengan UKM juga . Takpe lah , janji keluar U ! hehe

Saya tak pasti apalah nama tempat makan tu tapi yang penting nak habaq mai ni . kat restoran tu ada BURGER BAKAR !! haha
Da lama tu mengidam ! Akhirnya jumpe jugak .
Cerita pun tak guna . Ini saya selitkan aksi-aksi saya menghabiskan burger ! hehe

*ini lah burger nya * lokasi shooting :bilik ainur ! hehe *

*harga RM5.50 *harga setanding sedap dan kenyang nya ye*
Pelikkan . Keluar U . Makan burger je ?? Oh tidak2 . Makan-makan dalam restoran , keluar restoran pi try burger pula . hehe
Perut overload kenyang ye ! Gemuk ke berisi . Lain cite . Janji puas ! hahaXD

Okey la . Itu saje untuk hari ini . Wassalam :)

*nama saya Fya :)*akak kedua c kembar itu *

Saturday, 6 October 2012

                  | ASSALAMUALAIKUM |

Seperti yang semua ketahui , Kolej Keris Mas yang semakin hari semakin hebat telah memenangi perbarisan Hari Malaysia peringkat UKM . Mungkin ada antara kalian fikir ,
 " ala , perbarisan je kutt .. "
Anda silap ye . Perbarisan adalah satu acara yang amatlah penting . Sebabnya , dekat sinilah kalian boleh 'femes' kan kolej kalian .
Oleh itu , untuk post kali ini . Saya nak tunjukkanlah sikit gambar kemenangan kami . Hehe :)


      * dapat RM1000 !! * muke berminyak , sila abaikan :)*




* dulu satu matrik , sekarang satu universiti * yang tengah itu kolej lain ye , KAB*

Ikutkan banyak lagi gambarnya tapi biasalah , encik broadband saya cemburu saya 'upload' gambar banyak-banyak . Nanti makin 'slow' . Ini pun sudah banyakkan , lebih dari satu :) banyaklah itu .
Okay , setakat itu saja .. wassalam :)


*kamilah sang juara !*encik broadband tetibe kasi upload gambar ini :) *